Κυριακή 7 Οκτωβρίου 2012

Μερικές από τις βασικές προτάσεις μας


Απόσπασμα από άρθρο του ''Δελτίου'' που κυκλοφορεί...

Αν είχαμε εθνικές κυβερνήσεις και όχι εντολοδόχους των «Προστάτιδων» Δυνάμεων θα είχαν κηρύξει όχι χρεοκοπία αλλά παύση πληρωμών από το 2008 καταγγέλλοντας το χρέος ως απεχθέστατο, διότι τέτοιο είναι. Θα είχαν μαζέψει υποχρεωτικά τα Ευρώ να τα έχουν συναλλαγματικό κάλυμμα στην νέα δραχμή. Αυτό θα ήταν το πρώτο αποφασιστικό βήμα για την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας. Φυσικά η απαλλαγή από το χρέος δεν αρκεί από μόνης της για να μπει η χώρα στον δρόμο της ανάπτυξης. Χρειάζονται πολλά ακόμα.

Μερικά από αυτά είναι...
1) Άμεση και παραδειγματική τιμωρία και δήμευση της περιουσίας όσων λήστεψαν το δημόσιο.

2) Επιστροφή στα προ ΕΟΚ σύνορα και τελωνεία.

3) Άμεση απέλαση όλων των παράνομων και παρανόμως νομιμοποιηθέντων αλλοδαπών.

4) Εθνικοποίηση όλων των τραπεζών και συγχώνευση τους σε ένα εθνικό τραπεζικό φορέα που θα διοχετεύει τα χρήματα του ελληνικού λαού σε αναπτυξιακές επενδύσεις και όχι σε θαλασσοδάνεια ημετέρων, αποδίδοντας στους καταθέτες τους νόμιμους τόκους.

5) Εθνικοποίηση όλων των υποδομών και των κοινωφελών επιχειρήσεων.

6) Κατοχύρωση για όλους του ιερού δικαιώματος στην εργασία.


7) Κατεδάφιση του σημερινού αυταρχικού, ανεξέλεγκτου, ληστρικού κρατικού μηχανισμού και επανοικοδόμηση του με καθιέρωση θεσμών λαϊκού ελέγχου.

8) Αποκατάσταση του ιερού δικαιώματος των πολιτών στην ένοπλη αυτοάμυνα όταν απειλείται η ζωή τους από τα οποιαδήποτε κακοποιά στοιχεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καθένας μπορεί να σχολιάζει ελεύθερα. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.