Τετάρτη 23 Ιανουαρίου 2013

Η νεκρανάσταση της σοσιαλδημοκρατίας


Τα κόμματα με αριστερό προσωπείο είναι τα πιο ιδανικά για να εκτελούν τα συμβόλαια θανάτου .Η μεγαλοαστική τάξη λοιπόν έχασε το πλέον ευέλικτο και τολμηρό δημιούργημά της το ΠΑΣΟΚ. Και σαν να μην έφθανε αυτό , πωρωμένοι τελείως οι δυνάστες του τόπου άφησαν όλο το πολιτικό σύστημα χωρίς σοβαρή ηγεσία. Γιατί κάποτε είχαν...
στο ΠΑΣΟΚ τον Ανδρέα ενώ τώρα τον χοντρό.

Και ο χοντρός είτε τους αρέσει είτε όχι είναι λίγος, ελάχιστος για να εξυπηρετήσει την μεγαλοαστική τάξη όπως κι ο Σαμαράς κι ο Κουβέλης .

Είναι άξιοι μόνο λίγο χρόνο να κερδίσουν.

Ήταν τέτοια η πώρωση και η βουλιμία των μεγαλοαστών που πίστεψαν πως αρκούν τα χρυσοπληρωμένα ΜΜΕ και τα ΜΑΤ για να συνεχίσουν να κουμαντάρουν τους σκλάβους.

Όμως η προπαγάνδα γύρισε τούμπα...

Τα "κακά άκρα" είναι περιζήτητα από τον λαό ο οποίος ζητάει άγριες λύσεις , θέλωντας να ανταποδώσει το μίσος σε όσους του έκαναν κακό. Δεν γίνεται λοιπόν να βγαίνουν οι Αλαφούζοι συνεχώς στα κανάλια και να κάνουν διάγγελμα στον λαό .Έτσι λοιπόν οι μεγαλοκαπιταλιστές διάλεξαν εσπευσμένα τον ΣΥΡΙΖΑ , το νέο κόμμα τους .

Ανασύσταση της σοσιαλδημοκρατίας , του πιο "ήπιου" , του "ευρωπαίου" .
Κι ας μην είναι Ανδρέας ο Τσίπρας , πάνε να τον κάνουν . Και πάρε κι έναν φωνακλά προκλητικό (αλά Γιαννόπουλο) τον Τατσόπουλο στο πλάι σου. Ματαιοπονούν τα αφεντικά του Τσίπρα. Η σοσιαλδημοκρατία είναι ικανή να παράγει μόνο Ανδρουλάκηδες και Δαμανάκη . Δεν μπορεί να βγάλει Λαμπράκη .

Και αυτό γιατί εδώ και χρόνια και σε όλες τις χώρες ποτέ δεν έδωσε πολιτική εξουσία στον λαό, μια ζωή για οικονομικές διεκδικήσεις πάλευε . Μια ''αριστερά'' κουρασμένη, χωρίς κανένα επαναστατικό πνεύμα , μια αριστερά ατελείωτων αναλύσεων .Και ο Τσίπρας απλά θα κερδίσει λίγο χρόνο γιατί αρνείται να βάλει την λαική οργή στον δρόμο και να την οδηγήσει στην μετωπική ορόσημο με την κατοχική κυβέρνηση .

Ο Τσίπρας είναι στον αφρό λόγω ανυπαρξίας των άλλων ''αριστερών'' κομμάτων και κυρίως του ΚΚΕ το οποίο σε μια εποχή σφαγής των εργασιακών κεκτημένων δεν έχει καθόλου πολιτικό σφυγμό !Μετράει 2 νεκρούς σε απεργιακές κινητοποιήσεις το ΚΚΕ και δεν κουνάει ούτε το δαχτυλάκι του !

Όμως ...
Ας ανησυχούν σε όλα τα κόμματα .

Ο "λαουτζίκος" που τόσο τον υποτιμούν , τον χλευάζουν , τον δολοφονούν ...είναι πολύ πιο άγριος , πολύ πιο οργισμένος και ακραίος από τα λεγόμενα άκρα...Δεν σκοπεύει να χρησιμοποιηθεί από την σοσιαλδημοκρατία του νέου ΠΑΣΟΚ αλλά να την χρησιμοποιήσει . Και ο Τσίπρας με τον έναν ή τον άλλον τρόπο θα κληθεί να δώσει λύση. Και θα αποτύχει. Έχει ημερομηνία λήξης ο νεαρός ηγέτης της νεκραναστημένης σοσιαλδημοκρατίας και το λέμε τώρα που είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις... 

Άρης Νικολάου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Καθένας μπορεί να σχολιάζει ελεύθερα. Τα σχόλια, οι απόψεις των σχολιαστών δεν απηχούν κατ' ανάγκη τις απόψεις του ιστολογίου μας και δεν φέρουμε καμία ευθύνη γι’ αυτά.